Waarom de witte schommelstoel van Eames bijna populairder is dan de DSW

In veel gevallen zullen de meesten aan de Eames DSW of DAW stoel denken als we het over de iconische witte stoeltjes hebben. De kuipstoelen van Charles en Ray Eames zijn namelijk bij iedereen wel bekend. Als het echter op de verkopen aankomt, lijkt de witte schommelstoel van Eames aan de leiding te gaan. 

Hoe kan een relatief onbekend model van Eames zo bekend worden?

Je had het op de homepage van deze website al kunnen lezen: de Eames RAR, de schommelstoel, is absoluut niet het bekendste variant van de legendarische ontwerpers. Het was ook niet de stoel waarmee ze konden uitgroeien tot een van de bekendste ontwerpers van stoelen. Dat was de DSW- en DAW-serie namelijk. 

Maar hoe kan dan ooit een onbekend model als de Eames schommelstoel meer dan vijftig jaar na het ontstaan toch zo populair zijn geworden? Dat heeft alles te maken met de manier waarop we de RAR gebruiken. 

Vooral in Nederland en België is de Eames RAR een graag gezien object in de kinderkamer. Schommelstoelen passen hier natuurlijk goed thuis. Als je jouw kleine in slaap wilt schommelen, bied Eames je de mogelijkheid dit in stijl te doen. 

Ondertussen is op woonblogs als MakeOver en VTWonen al vaak gesproken over deze hippe manier van het inrichten van de kinderkamer. En we lijken daar maar al te graag in mee te gaan. 

Dit is hoe de Eames schommelstoel jouw woning gaat veroveren 

Als er een kleine op komst is, zal de keuze voor de Eames RAR je wel heel makkelijk worden gemaakt. Maar wat moet je met een schommelstoel als je een modern interieur hebt? 

Op deze vraag zien we steeds betere antwoorden. Pak Pinterest er voor het gemak maar eens bij, want Eames schommelstoelen van merken als Designerchairs24 en Vitra zijn hier om de haverklap te vinden. 

Natuurlijk is een Vitra replica wat anders dan het origineel, dat weten we allemaal. Maar met de enorme groei van het aantal aanbieders van dergelijke replica’s, doen de schommelstoelen het nog een stuk beter. Voor een scherpere prijs een iconische stoel die er nagenoeg hetzelfde uitziet: het blijkt gewoon mogelijk te zijn. 

En dat heeft ervoor gezorgd, samen met de groeiende interesse voor de schommelstoel in de kinderkamer, dat de Eames RAR ongekend populair is.