Helderheid voor opdrachtgevers en huizenbezitters bij eventuele schade

Wie vandaag de dag op zoek is naar trendy meubels om zijn woning mee in te richten, komt al gauw bij Eames schommelstoelen uit. De hippe stoelen met hun aparte vormgeving en bijzondere materialen geven elke ruimte iets extra’s. De stoel komt helemaal tot zijn recht in de meest uiteenlopende moderne woningen. Behalve in de woonkamer is een dergelijke stoel ook leuk voor in de babykamer. Een Eames schommelstoel is een echte blikvanger en weet in elke woning de show te stelen.

Interne en externe invloeden op de staat van jouw woning

Natuurlijk mag het alleen jouw inrichting zijn die de show steelt. Daarom besteed je de grootste zorg aan het onderhoud van je woning. Schades en onafgewerkte onderdelen doen afbreuk aan je inrichting en de waarde van je huis. De staat van de woning heb je grotendeels zelf in de hand, maar ook externe factoren zoals verbouwingen in de omgeving kunnen daarop invloed hebben. Denk bijvoorbeeld aan bouw- of renovatieprojecten in de directe omgeving.

Jezelf als huizenbezitter tegen door anderen aangebrachte schades indekken

In het dichtbevolkte en drukke Nederland wordt doorlopend gebouwd. De kans is dus groot dat er ook rond jouw woning ooit bouwwerkzaamheden zullen plaatsvinden. Alhoewel deze doorgaans geen invloed hebben op je woning, is schade door bouwactiviteiten natuurlijk nooit helemaal uit te sluiten. Om de aannemer of opdrachtgever daar in dat geval dan aansprakelijk voor te kunnen stellen, is een bouwkundige vooropname een stuk effectiever dan een schadeclaim. Advies- en ingenieursbureau Van Alfen geldt als een betrouwbare expert op dit gebied.

Een vorm van bescherming, ook voor opdrachtgevers

Maar stel je nu eens voor dat je aan de andere kant staat: jij bent degene die een project wilt realiseren. Als uitvoerende partij wil je natuurlijk ook het liefst voorkomen dat jij de schuld in je schoenen krijgt geschoven wanneer woningen of andere objecten in de omgeving schades vertonen. Het vertragen of zelfs stilleggen van je werkzaamheden kost handenvol geld, om nog maar te zwijgen van de claims die je dient te betalen wanneer je (onterecht) in het ongelijk wordt gesteld.

Bouwkundige vooropnames conform de geldende richtlijnen

Om bouwkundige gebreken in kaart te brengen, is een bouwkundige vooropname vereist. Dit wordt ook wel een nulopname genoemd, omdat het voorafgaand aan de start van een project plaatsvindt. Het doel van deze visuele inspectie is het vastleggen van eventueel reeds aanwezige bouwkundige gebreken. Advies- en ingenieursbureau Van Alfen opereert onafhankelijk en voert deze bouwkundige vooropnames conform de geldende richtlijnen uit. Over de in de rapportage vastgestelde bevindingen kan dus geen verwarring bestaan.

Betere monitoring, minder schadeclaims

Het door de onafhankelijke experts opgestelde rapport is dus nuttig voor zowel de aannemer als de woningbezitter. Voor beide partijen wordt het zo namelijk een stuk makkelijker de consequenties van de uitgevoerde bouwactiviteiten te monitoren. De kans op het indienen van schadeclaims is, in situaties waarin een dergelijke keuring is uitgevoerd, een stuk lager. Wederom is dit niet alleen prettig voor de uitvoerder, maar ook voor de huizenbezitter die vaak gefrustreerd raakt door de tijd en energie die hierin kan gaan zitten.